Cataplana kobbergryder - det specielle køkkengrej til middelhavsretter
Cataplana kobbergryder er et helt specielt stykke køkkengrej, som er blevet mere og mere populært hos os i de senere år og ikke længere kun bruges i det traditionelle portugisiske køkken.
Ønsker du at købe en Cataplana kobbergryde, finder du den i vores sortiment. Du skal blot bestille din Cataplana online, og lad os levere din ordre hurtigt og pålideligt.
Cataplana kobbergryder - de vigtigste ting på et øjeblik
• Cataplana er et traditionelt køkkengrej fra Portugal, der bruges til at dampkoge mad.
• Ud over kataplanaer af kobber findes der nu også modeller af aluminium, hvoraf nogle endda er belagt med teflon på indersiden.
• Hvis du vil lave mad med Cataplana på et normalt komfur, skal du sørge for, at den pågældende model har en flad bund.
• Hvis Cataplana skal bruges på et induktionskomfur, skal du sikre dig, at modellen er egnet ved køb af den.
• Med den rette omhu og omhyggelig håndtering kan du sikre, at Cataplana kobbergryden holder længst muligt.
• Retterne tilberedt i de traditionelle gryder byder på en stor variation af smag og kaldes også Cataplana.
• I vores butik kan du købe Cataplana kobbergryder af høj kvalitet, som vi bekvemt kan levere til den adresse du ønsker.
Hvad er en cataplana?
Cataplana er et traditionelt køkkengrej fra Portugal. Den består grundlæggende af to pander. Disse er forbundet med hinanden med et hængsel. På siderne af Cataplana er der skruer, som den kan lukkes tæt med. Dette gør det muligt at dampe maden, der er tilberedt i den, langsomt ved lave temperaturer. Dette fører til en unik smag, som ikke kun har vakt entusiasme i Portugal i lang tid.
Sådan fungerer Cataplana
Da Cataplanaen er tæt lukket under tilberedning, dampes maden forsigtigt i den. Som et resultat er de ikke kun forberedt sundt. Derudover er deres smag optimalt bevaret. Under tilberedningen blandes smagene fra de forskellige ingredienser sammen, hvilket gør de færdige retter til en rigtig god smagsoplevelse.
Hvilket materiale er en cataplana lavet af?
Cataplanas blev oprindeligt lavet af zink. Med tiden begyndte de dog at blive lavet af kobber. Sådan er det stort set stadig i dag. Den portugisiske trykkoger har dog længe været tilgængelig i andre materialer. For eksempel fås Cataplana nu også i aluminium. Nogle af dem er så også belagt med teflon på indersiden, hvilket skulle sikre en længere levetid.
Hvorfor en kobber-kataplana er et godt valg
Kobber har længe været brugt til fremstilling af køkkengrej. Selvom andre materialer såsom rustfrit stål og aluminium er meget mere almindelige i dag, er kobbergryder stadig meget populære, især i den professionelle sektor.
Når det bruges som materiale til køkkengrej, har kobber blandt andet den fordel, at det har en rigtig god varmeledningsevne og reagerer hurtigt på temperaturændringer. Dette gør det muligt at tilberede maden særligt jævnt og målrettet med gryder lavet af kobber.
Til hvilken besætning er Cataplana egnet?
En traditionel Cataplana kobbergryde har en rund bund. En sådan model kan naturligvis ikke bruges på et moderne komfur, der for eksempel har en glaskeramisk kogeplade. Til dette formål findes der dog kataplanaer, der er udstyret med en flad bund, så de har et sikkert fodfæste ved madlavning.
Det er derfor let muligt, trods et moderne køkken, at stole på det traditionelle køkkengrej fra Portugal og dermed nyde den helt særlige smag, som denne tilberedningsmetode fører med sig.
Kan Cataplana også bruges på et induktionskomfur?
Induktionskomfurer giver mulighed for hurtig regulering af tilberedningstemperaturen. De er desuden energieffektive, hvorfor flere og flere vælger at købe et induktionskomfur frem for et traditionelt elkomfur.
En klassisk Cataplana udelukkende lavet af kobber er dog ikke egnet til madlavning på en induktionskogeplade. I mellemtiden er der dog også modeller, hvor dette er tilfældet. Så hvis du ejer et induktionskomfur og gerne vil købe en Cataplana, skal du sikre dig, at den model, du vælger, passer til det.
Hvilke retter kan tilberedes i Cataplana?
Retterne tilberedt i Cataplana omtales også som Cataplana. Den traditionelle portugisiske kogegryde viser sig at være ekstremt alsidig. Det er særligt velegnet til tilberedning af fisk og skaldyr. Udover det kan en Cataplana også bruges til at tilberede kød- og veganske retter uden problemer.
Med lidt kreativitet og øvelse kan du altid fremtrylle nye retter på bordet med din Cataplana og derefter nyde dem sammen med din familie eller venner. Hvis du kan lide middelhavssmag, vil du helt sikkert elske at lave mad med en Cataplana kobbergryde.
Cataplana kobberpotter har brug for vedligeholdelse
For at nyde din Cataplana kobbergryde så længe som muligt, er det vigtigt, at du er lidt opmærksom på plejen. For at holde kobberet skinnende kan det være nødvendigt at polere Cataplanaen fra tid til anden.
Rengør heller ikke din Cataplana kobbergryde i opvaskemaskinen, men vask den i hånden. Undlad også at række ud efter rengøringsredskaber såsom ståluld ved skylning, da disse meget let kan ridse kobberet. Det gælder selvfølgelig også ved madlavning, hvor man bør undgå metalbestik og i stedet bruge fx en træske.
Ved at følge disse enkle regler og passe på din Cataplana, vil du sikre, at du kan nyde kobbergryden så længe som muligt og bruge den igen og igen til at tilberede gode middelhavsretter.
Køb højkvalitets kobber cataplana
Hvis du vil nyde retter tilberedt i en Cataplana, er du kommet til det rigtige sted. I vores butik finder du kobberkataplanaer af høj kvalitet, som du nemt kan bestille.
Køb din nye Cataplana direkte online og glæd dig til en helt speciel madlavnings- og smagsoplevelse, der helt sikkert også vil imponere dig. Vi er sikre på, at du vil være fuldstændig tilfreds med din Copper Cataplana og vores pålidelige kundeservice.