Kobber pande - køkkengrej af høj kvalitet til kræsne kokke
Det er velkendt, at de fleste pander ikke er lavet af kobber. Ikke desto mindre foretrækker mange fagfolk at bruge kobber pande, fordi de giver en særlig jævn varmefordeling og desuden reagerer meget hurtigt på temperaturændringer på det rigtige komfur.
Ønsker du at købe en kobberpande, finder du helt sikkert det du leder efter i vores butik. Fordi vores sortiment tilbyder dig et udvalg af kobberpander af høj kvalitet, som du nemt kan bestille online og få leveret.
De vigtigste ting om kobber pande på et øjeblik
- På grund af deres særlige egenskaber er kobber pande meget populære hos især professionelle kokke.
- For at bevare deres attraktive glans på lang sigt, er det nødvendigt at polere kobberpander regelmæssigt.
- Kobber pande imponerer med en meget jævn varmefordeling, så maden kan tilberedes jævnt i dem.
- Fordelene ved en kobbergryde er særligt effektive på gaskomfurer.
- Hvis en kobbergryde skal bruges på et induktionskomfur, skal den have en ferromagnetisk belægning.
- For at forhindre kobberet i at reagere med maden, er Kobber pande normalt forsynet med en tynd belægning.
- I vores butik kan du nemt købe kobberpander online og få dem leveret hurtigt og pålideligt.
Kobberpander: kvalitet til professionelle kokke og kræsne hobbykokke
De fleste pander i dag er lavet af aluminium eller rustfrit stål. Kobberpander spiller dog stadig en vigtig rolle, især i det franske køkken. De er ret dyre og bliver derfor primært brugt af professionelle kokke. De er normalt ikke absolut nødvendige til privat brug, selvom ambitiøse hobbykokke naturligvis også sætter pris på de positive egenskaber ved en kobberpande.
Kobber pande har brug for regelmæssig vedligeholdelse
Grundlæggende er kobber pande meget holdbare. De mister dog hurtigt deres glans, når de bruges på komfuret. For at genoprette dette er det nødvendigt regelmæssigt at polere kobberpander. Dette er ikke absolut nødvendigt efter hver brug af panderne. Ikke desto mindre er polering naturligvis forbundet med en arbejdsbyrde, der ikke skal undervurderes, hvilket ikke er tilfældet med andre typer pander.
Derudover bør kobber pande ikke rengøres i opvaskemaskinen. Det er i hvert fald tilfældet, hvis du ikke har med en gryde i rustfrit stål at gøre, der kun har en kobberkerne.
Hvis du tager den nødvendige omhu, når du rengør og plejer den og ikke viger den ekstra indsats, kan du generelt stole på en lang levetid, når du køber en kobbergryde af høj kvalitet.
Fordele ved kobberpander
I forhold til andre materialer har kobber pande en række fordele, der gør dem til et godt valg, især til professionelt brug.
Kobber pande scorer blandt andet point ved madlavning med en særlig jævn fordeling af varme. Derudover reagerer materialet forholdsvis hurtigt på temperaturændringer. En kobberpande varmer meget hurtigt op og køler lige så hurtigt ned, hvilket selvfølgelig kan være med til at tilberede maden til perfektion.
Ulemper ved kobberpander
Kobber pandehar naturligvis ikke kun fordele, men også en eller to ulemper, som man i det mindste skal huske på ved køb.
En ulempe, som mange amatørkokke bør overveje ikke at købe en kobberpande, er helt klart den relativt høje pris sammenlignet med for eksempel en aluminiumspande.
En anden ulempe er det faktum, at kobber er et ret følsomt metal. Kobber pandeer derfor ikke kun meget vedligeholdelseskrævende, men også udsat for ridser og deformationer. For at sikre en lang levetid bør dette forhold tages i betragtning ved håndtering af dem i hverdagen.
Til hvilke typer komfurer er kobber pande velegnede?
Kobber pande kan i princippet også bruges på et normalt komfur med almindelige kogeplader eller en glaskeramisk kogeplade. I dette tilfælde har de dog ikke en væsentlig fordel i forhold til en normal pande, som fx er lavet af aluminium.
For at metallets fordele med hensyn til den hurtige reaktion på temperaturændringer virkelig skal komme til sin ret, giver det primært kun mening i brændeovne, der gør det muligt at justere temperaturen hurtigt.
Dette er kendt for at være tilfældet med gaskomfurer. Hvis gaskomfuret er tændt, er varmen der med det samme. Slukker hun det, er hun direkte ligesom væk, mens det med et konventionelt komfur altid tager et stykke tid for kogepladen at køle af.
Er kobber pande velegnede til induktionskomfur?
Med induktionsovne er varmen der lige så hurtigt som ved gaskomfurer. Men da kobber ikke er magnetisk, kan en ren kobbergryde ikke bruges på et induktionskomfur. Der er dog pander lavet af kobber, som har et ferromagnetisk lag. Disse kan så også bruges til madlavning på induktionskomfur.
Hvorfor kobber pande har en belægning
Kobber reagerer, når det kommer i kontakt med forskellige fødevarer. Især syrer kan vise sig at være problematiske i denne henseende. Af denne grund er kobber pande sædvanligvis tyndt belagt med et materiale, der ikke vil reagere med den mad, der tilberedes i kogegrejet.
Typisk er pletteringen på en kobberpande enten tin, keramik, rustfrit stål eller sølv. Sølv er ret blødt og ikke særlig stærkt, hvorfor det sjældent bruges som pandebelægning. Keramik bliver derimod brugt ret ofte i stegepander. Keramik har dog den ulempe, at belægningen hurtigt mister sin oprindelige non-stick effekt.
Nogle pander er også belagt med tin. Tin er dog også ret følsomt, slides let og har også et lavt smeltepunkt. Disse egenskaber har naturligvis en negativ effekt på tinbelægningens levetid. Belægninger lavet af stål er derimod særligt slidstærke, lette at vedligeholde og holdbare. Hvis du værdsætter en lang levetid, bør du vælge en kobbergryde foret med rustfrit stål, hvis det er muligt.
Køb kobber pande af høj kvalitet
Hvis du som professionel kok eller som en kræsen amatørkok vil bruge kobberpander til at tilberede dine retter, er du kommet til det rette sted. I vores butik finder du et udvalg af kobberpander af høj kvalitet, som du kan vælge imellem.
Køb din nye kobbergryde bekvemt online og drag fordel af de fordele, som metallet har at tilbyde dig. Vi er sikre på, at du vil være helt tilfreds med produktkvaliteten og vores pålidelige kundeservice.